【Wooderful life】 取自Wood &wonderful life,「木質素材與美好生活」的字義融洽。以木為起點,將現代木作工藝融入生活美學,透過原木的不同風貌展現,在生活中感受不同的愉悅與幸福。

我諗大家喺商場都會有見過呢啲木製公仔音樂盒,旁邊仲有得撳掣試聽唔同嘅音樂!原來呢間鋪係有專門店喺山頂廣場!仲可以DIY自己想要嘅音樂盒,由選擇公仔到音樂都可以自己一手包辦。製作獨一無二嘅音樂盒!

專門店裏面非常寬敞,有唔同種類嘅公仔比大家選擇,近千種精美小零件,幾十款底座和音樂,隨心挑選,隨心組裝。 仲會有工作人員教你點製作!而枱面上有齊需要嘅工具。

可以帶埋小朋友一齊DIY ,在製作過程中可以一齊探討分析音樂盒的原理和奧妙,又可以訓練眼手腦協調,趣味十足。

欣賞一下店內的製成品,每種設計都代表了生活中的一切,值得收藏。為家裡帶來舒適的簡樸美感。

【指尖木玩】唔知大家細個屋企人有冇整過整俾你玩呢?

屋企擺D小擺飾,真係可以放鬆心情又可以激發工作靈感。

image.png

還有一系列紙製設計的擺設和心意卡!款式非常多!即使是紙製品,但做得非常細緻立體。

Hello kitty 迷注意:黎到呢個位,真係好想買哂佢地返屋企,就算唔買,睇下都係一種享受。不過小編身體非常誠實,直接去左比錢!

大家有興趣都可以去吓【Wooderlife life】專門店DIY一個獨一無二嘅音樂盒,發揮你天馬行空的想像力,挑選你的專屬旋律,混搭出個人的專屬音樂。親手做個禮物送給自己的親人,愛人,這款禮物將勝過千萬句”我愛你”!

【Wooderlife life香港  】

地址:香港山頂道118號,山頂廣場221號鋪

時間:星期一至日 10:00-22:00