香港小店逐漸式微,有時間當然要支持一下小店,尤其是高質素小店。

餐廳位處在兩座大廈的中間, 有點像後巷的感覺,位置有點難找。

想係到飲杯野chill一chill又得,店子落重本設置一部價值7萬嘅咖啡機,除咖啡、花茶外,仲引入英國手工汽水,由天然香草發酵,英國古法汽水比一般可樂味道更濃更自然。


商場2樓有間森美餐廳,開業多年,是舊式扒房主打便、快、靚、正,後來才在地下多開了一間父子檔森美餐廳,是正宗cafe、高品質之餘,店內座位寬敞,環境舒適,是個不錯的歇腳點

呢間餐廳有好多裝飾,到處都佈滿 figures,幾得意,尤其是係得意有趣嘅公仔,令你忍唔住望多兩眼。

呢d全部都系老闆既珍藏!

每個餐會跟餐湯同包,包是手製包仔,bake 熱左,好脆口。


呢度野食種類唔多,但勝在好食同埋夠大碟。

呢個豬手外脆內軟,系唔錯既選擇。

呢個白酒煮馬尼拉蜆十分鮮味,蜆亦好大隻好多汁。

森美沙律,每次來必叫!份量超級多,沙律有蝦,薯仔,蛋,腰果,蘋果片,parma ham,羽衣甘藍和各款健康蔬菜。

魚柳芝士漢堡,無論個樣同味道都好吸引。

每次也有特別推介!都係正野!

選擇不多,但樣樣都是推介呢!

跟set有是日甜品,感覺非常配合~樣子十分吸引呢!


森美餐廳  Cafe Sammi

地址 :

荃灣西樓角路178-184號華都中心地下A2號舖

Shop A-2, G/F, Waldorf Center, 178-184 Sai Lau Kok Road, Tsuen Wan

港鐵荃灣站 B2 出口, 步行約4分鐘

所有分店 (3)

電話號碼

24147177