呢間Green Waffle Diner係開放式 ,入面好多植物,環境好光鮮又好靜,加上有音樂聽,令人好relax


由於樓底高及座位之間不擠迫,沒有壓迫感,整潔舒適,感覺悠然寫意,最適合一班朋友傾下計!

以綠色為主調,比人一種好fresh好清新既感覺,坐得好舒服。


一上來是紅菜頭湯,豐厚的色水,加上有香甜的紅菜頭味,就知道好足料

必點水牛城雞翼


沙律好有心思,唔係單單一堆沙律菜,而係加了紅菜頭,青瓜和芝士片,味道好豐富。


藍青囗煙肉忌廉天使麵,藍青囗有好多隻,天使麵條條都有忌廉醬,鹹度岩岩好。


牛油果炒蛋三文治,又健康又特別。


香辣蕃茄香腸薯粒鑊仔


軟殼蟹意大利飯

墨西哥煎餅早餐

飲品方面都好出色

凍藍藻牛奶咖啡

百香果梳打 十分解渴!

呢間店以甜點Waffle為主打,而且還有開放式waffle廚房,讓客人完全直擊waffle的誕生。


亦都有得自己組合,可以mix-and-match唔同嘅窩夫口味,醬汁,鮮果,糖果同埋雪糕,甜而不膩

而餐廳的招牌窩夫、果醬都是自家製,必食!可以選擇鮮果熱香餅或窩夫,這個斑斕熱香餅很不錯,好香班蘭味,最上果層係綠色班蘭味既龍鬚糖既絲,一共有三層, 中間夾住少少cream同青蘋果片,食落好軟綿綿,甜甜地得黎又有青蘋果既fresh


地址

元朗元龍街9號形點一期地下G002號舖

Shop G002, G/F, YOHO MALL I, 9 Yuen Lung Street, Yuen Long

港鐵元朗站 H 出口, 步行約10分鐘

電話號碼

23630938