今年2022適逢壬寅虎年,荃灣廣場以經典角色跳跳虎為主題,聯同小熊維尼、小豬等朋友仔在荃灣廣場L5空中花園中與大家一起齊齊迎新春,今次用卡通主角活力十足,齊齊有個歡樂氣氛過新年。

需然疫情這2星期嚴峻,但迪士尼老牌角色跳跳虎都等候著大家的來臨,與它一起合照。

跳跳虎設計走廊將寫滿祝福字句,祝賀大家「如虎添億」、「金虎滿屋」、「虎氣衝天」。

跳跳虎精力旺盛,蹦蹦跳跳的,大家都希望虎年可以和它一樣精神爽利、活力充沛。印有跳跳虎Tigger頭像的金幣放滿地上,跳跳虎走進金幣陣中吸收財氣,我地都可以打個靚卡,寓意新一年實行財運亨通,財源滾滾來!

活潑好動的跳跳虎為炒熱現場氣氛,特地進行撃鼓表演,小朋友可以成為其中一分子,齊齊鼓舞歡騰迎新歲!


小熊維尼摯愛的蜜糖罌中,小朋友同家人可以相擁合照,留住溫馨一幕。

吉星高照光影球設計特別,童趣十足,齊齊來打卡,虎年行個大運吧!

晚上,場地亮燈後溫馨浪漫,輕拍草地上的光影球更會變出不同顏色,晚上亮燈後十分壯觀,適合情侶、大人小朋友到場打卡!

跳跳虎企定定張開雙手系荃灣廣場歡迎大家,希望疫情快過,小朋友可以走進跳跳虎Tigger頭形拱門打卡,齊來迎接五福臨門、虎虎生威,與跳跳虎成為好友來虎虎生威跳跳虎造型打卡框,同摯愛一同打卡!


荃灣廣場L5空中花園除了6大吉祥打卡裝置,跟大家於今個農曆年齊齊迎新春外,還有長長的桃花隧道!快來行個桃花運吧!


【跳跳好運 虎虎生威】

地址:荃灣廣場L5空中花園

日期:2022年1月8日至2月20日