想在香港食正宗印度菜,除了重慶大廈,不妨留意下呢間印度筷子!廚師以傳統印度菜為主打,加上酒吧,可以一嘗正宗咖喱配薄餅之餘又可以同朋友chill一chill。

店內有個小酒吧,有特色生啤飲!

生啤配薄餅,又系另一種享受。

餐廳全由印度員工打理,但全部廣東話都十分正宗,完全知道港人口味。

印度炸雞,十分香口!!必試!

這個類似泰國生菜包,但加了不同洋蔥同調味料,十分惹味。

木瓜沙律,配埋洋蔥,小許辣,十分開胃。

烤餅十分軟熟!

由於廚師廣東話了得,也很愛和客人傾計,所以菜式你也可以自己提出,由於小篇十分好海鮮,所以今日叫廚師預備了一道咖喱蟹,十分驚喜,咖喱濃度適中不搶手蟹肉鮮甜!廚師話如果你有心目中的海鮮想食,只要提早whatsapp他,他樂意為客預備特色餐單。

lassi(乳酪特飲)系列味道濃郁,還可以配搭不同水果。

咖喱牛腩配薄餅,牛腩好淋,加上香濃咖喱汁,薄餅熱辣辣,大家都忍唔住全部咖喱汁都清曬!

烤肉串好香口。

呢個炸脆餅內有乾坤,外面極脆,裡面全是薯蓉加洋蔥粒粒!口感好特別!

瑪沙拉脆餅!必試,香脆餅底加洋蔥,蔬菜粒,味道清新!

廚師會成日走出來問下大家食成點!當然唔少得推介特式野食!

呢個手拉奶茶就系廚師推介之一!好香滑之餘比港式奶茶濃味!!

薄餅原來可以加水果,變成飯後甜品!

他都會邀請顧客參觀呢個印度傳統整烤餅的烤爐!真系大開眼界!

不少印度人真系會來食幾個大薄餅!呢種又系另一款薄餅,整既時候全間舖頭都聞到,難怪只點醬料都可以食幾塊!

印度筷子

影片連結: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1828402070644671&id=100004246874862

地址:九龍佐敦官涌街19號地舖

電話:25634600 / 51814542